Posted on Leave a comment

Говеждо, трюфели, хайвер от белуга… Кои са най-скъпите храни?

Трябва да взимаме пример от италианците как защитават своите трюфели – не дават да се чуе, че някъде другаде може да се събират качествени подземни гъби, дори наричат нашите сурогатни. И подчерта, че регулация на тази дейност е необходима, защото това е стока с много висока добавена стойност и сив сектор не трябва да се допуска. Търговията с различни сортове пресни трюфели, събрани от естествени находища и в стопанствата, се допуска до 10 дни след посочените периоди на зреене. Пред областния вестник шефът на ГДНП – главен комисар Атанас Илков, заяви, че разследването има събрани доказателства за престъпната дейност, но не коментира никакви подробности. Кучета за трюфели. Кой не се радва на малка порция трюфели като деликатес към любимото си ястие? За да се определи като Кобе, добитъкът трябва да е роден, отгледан и обработен в японската префектура Хього в Западна Япония. Тези фалшификати обикновено не са вредни, но и няма да осигурят търсения от вас аромат.

2001 Той подчерта, че ако Министерството на земеделието и храните не издаде заповед за прилагане на това решение, браншът остава блокиран, защото нито една брънка от сектора няма да може да работи регламентирано. Той има уникален вкус и аромат, който често се описва като цветен, меден и леко горчив. Той ще ви струва 830 долара информация за трюфелите 28 грама (около една унция) от техния пазар на дребно. Една унция бели трюфели може да струва над 250 долара. Имаме както черни, така и бели трюфели. 7. Гъбите с манатарки се добавят към соса бешамел, заедно с извлеченото от тях масло и сок, както и тънко нарязани трюфели и парченца филе. Гъбите помагат на дърветата да събират вода и минерали, а дърветата хранят трюфела със захари. Гъбите мацутаке са високо ценени в японската кухня и са един от най-скъпите видове гъби в света. Някои видове от редките гъби са високо ценени в международната кулинария. Някои плодове и зеленчуци могат да се отглеждат само в много специфични региони, което прави доставките ограничени. В допълнение към звездна техния профил на хранителни вещества, трюфели могат да имат антимикробни свойства, които могат да помогнат за намаляване на растежа на специфични щамове на бактерии. След това изсипете ганаша в плитък съд, за да се охлади в хладилника.

Ще го откриете в рецепти за ризото, паеля и буябес. Окръжна прокуратура го привлече като обвиняем за това, че на 14.12.2022 г. Първият е пълномощното на адвокат Силвия Найденова, която го представлява в Софийския градски съд по молбата му България да приеме за изпълнение и присъдите му в Италия и Румъния. Тази гъба обаче може да бъде намерена и в други европейски държави, като Франция, Сърбия, Унгария, България и Румъния. Тази голяма риба често тежи близо 600 кг, но най-голямата регистрирана някога е тежала 3 463 кг. Тази особена взаимозависима връзка е много трудно да се пресъздаде в дивата природа, поради което трюфелите се отглеждат предимно с фуражи, а не с култури. Отглежда се предимно в Иран и е често срещана съставка в иранските, мароканските и индийските ястия. Белите трюфели се срещат предимно в района на Пиемонт в Италия, както и в някои части на Хърватия и Словения. Тези големи гъби произхождат от Япония, но се срещат и в някои части на Китай, Корея и северозападния регион на Тихия океан в САЩ.

Какво микоризна гъбичка тоест, трюфелът трябва да се свърже с корените на някои дървета, за да се развие. И само някои сортове трюфел, информация за трюфелите включително кралски (perigorsk) thinens приятен аромат. От всеки цвят на крокус се получават само три нишки шафран и те трябва да се отстраняват една по една с помощта на пинсета. Ако е по-малко от 10 долара за грам, вероятно е фалшификат като нишките от царевична коприна или шафран. Към 2023 г. шафранът се продава на дребно между 10 и 20 долара за грам. За да получат онзи кадифен вкус, ползвайте животинска готварска сметана-30% (в никой случай по-малко, може да ползвате и по-висок процент, но, ако нямате опит, не рискувайте, защото може да пресечете шоколада), използвайте качествено какао за овалването им. У нас от природата се берат над 100 тона трюфели на година, но на българския пазар остават не повече от 5%. Най-скъпият сорт е Tuber-magnatum или бял трюфел, като цената му стига до 10 000 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *