Posted on Leave a comment

Най-скъпият сорт трюфели – 10 000 лв/кг

Задигнаха 30 килограма трюфели от добричлия Неизвестно лице е извършило кражба от частен офис в Добрич, задигайки 30 килограма трюфели, съобщиха от МВР. Жалбата е подадена от лице с надлежна легитимация, след изчерпване на фазата на административния контрол, в рамките на преклузивния срок по чл. Предизвикателства по пътя са много. Трюфелите са скъпи по няколко причини. Трюфелите могат да се използват в малки количества в различни рецепти, за да добавят малко вкус и аромат. Трюфелите се използват като добавка към класическото ризото. Но към средата на януари неговите зимни трюфели струваха около 90 евро за 100 грама (900 евро килограма), но пак с доста уточнения. В момента 1 кг е около 100 лв., но зимата белият и най-скъп стига до 7000-8000 лв. Цената им достига до главозамайващите 1000 лв за килограм, ала можете да се снабдите и с доста по-евтини варианти – за около 100 лв. Има доста начини да промените интериора, според Гуру за домашни подаръци . Той и Синьори откриват, че доста от познатите видове замразени черни и бели трюфели трюфели се срещат и в българските гори.

Намерените пресни черни трюфели в земите в България са също толкова ароматни и вкусни, колкото онези, които могат да бъдат открити в прочутите територии с трюфели в Северна Италия. Приготвянето е толкова просто, колкото традиционния трюфел, но с нотка на ракия. Специалистите обещават, че ако веднъж в живота си опитате трюфел, никога няма да забравите вкуса и дъха му и ще можете да разпознавате дори и минимални количества от него във всяка храна. Безспорно улеснение е фактът, че дръвчетата, заразени с мицела на трюфел, не изискват сложна и скъпа грижа. „Въпреки че минаха толкова години, близките все още не могат да свикнат, че живеем тук. Кейси е семейна от 20 години, като 16 от тях прекарва в Кюстендилско. Това не означава, че не можете да се забавлявате и да опитате няколко различни разновидности, като нашата романтика червени кадифени трюфели приготвена чрез смесване на торта от червено кадифе с глазура, след което сместа се потапя в разтопени парченца бял шоколад. Но въпросът не е, че свинята предпочита да яде трюфела сам, без да споделя със собственика. Но по-добре е все пак сапуненият мехур да бъде златен или лазурен, отколкото черен или сивкав. Чл.37. Управителният съвет може да взема решения и без да бъде провеждано заседание, при условие че съответните протоколи бъдат подписани от всички негови членове.

Към салати и сосове се слага абсолютно суров, като може да бъде пюриран, за да се разнесат вкусовите му качества равномерно в дресинга. Българските сортове домати значително превъзхождат чуждестранните по вкусови качества и не им отстъпват по добив, каза проф. В Ню Йорк децата не могат да играят на улицата сами. В далечен Ню Йорк Кейси е била телевизионен продуцент. Атрактивната Кейси Ангелова пристига със съпруга си Ангел от Ню Йорк, където се раждат двете им дъщери. Кейси и Ангел се радват на три деца и успешен бизнес в земеделието в Кюстендилско. Ангел заедно с едно от кучетата вадят трюфели. Така тя заедно със съпруга й, който е българин, взимат решение да се върнат в родния му край в Кюстендилско. Всеки път моя баща ме пита кога ще се върнете, а аз му отговарям, че няма шанс. Тази прекрасна картинка за продавачите става още по-хубава, когато осъзнаят и факта, че търсенето надвишава предлагането. Когато се комбинират със зехтин, ароматът на трюфелите се засилва още повече. Най-добре е да се почне отрано, още докато са малки. 3. Навлажнете дупката в малки количества по време на засаждането.

Трябваше да работя по 12-14 часа, просто нямаше как. Живеят далече, просто не им е хубав животът”, категорична е американката. Мицел трюфел не обича суша и може да умре от липса на влага, поради което е необходимо за предпазване на почвата от изсушаване. Основно поради процеса mycorrhizae, Трюфели растат и се развиват. Тя расте под земята, е трудно да се получи, но тъй като тя е много оценявам – чревоугодници са готови да преминат хиляди километри и да плащат много пари, за да го ползват. Заключението изглежда, като „замитане на случая под килима” или опит за манипулиране на статистиката. В България има множество видове родни трюфели, ала само професионалисти могат да ги намерят, тъй като гъбата расте под земята и е буквално невидима. Оформете топките между ръцете си (може да ползвате ръкавици) и ги поставете върху чиния. А ние получаваме от борсата в Италия между 120-150 евро на кг. Неизвестни са откраднали около 250 кг трюфели от склад в Русе, като щетата възлиза на близо 25 000 лева. Извадете около 30 минути преди сервиране. Ако не желаете да ѝ отделяте по пет минути на ден, по-добре си потърсете сушени трюфели или трюфелово олио, които се продават в някои специализирани хранителни магазини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *