Posted on Leave a comment

Новини за трюфели

По цената ще ги познаете, това е единственото, което може да се каже при избора на трюфели. Белите трюфели са ценени в грижата за кожата против стареене заради способността им да се насочват към хиперпигментация и тъмни петна, като същевременно възстановяват увредената кожа. Търсачите оставяли тайни знаци къде са се натъкнали, за да не ги открият конкурентите им. Оказва се, че след като премине през тялото на дивата свиня, спорите са активирани да растат, но само на удобно място – в близост до някои дървета. Ще покажем на място имплантирани фиданки, а с техника ще демонстрираме целия процес на заразяване на фиданките със спори на различните видове трюфели – пролетни, летни, зимни, черни и бели и така нататък. Трюфелите се събират в определени месеци – различните видове се търсят през различно време от годината. Микоризата при трюфелите е много добър пример за плодотворна симбиоза между гъбните хифи и корените на различните дървесни растения. Те растат в симбиоза в корените на т.нар. Те могат да се съчетават с почти всички продукти. Те не се нуждаят от ярко и постоянно осветление, защото в природата растат под земята. В естествени условия тези видове растат в южната част на Франция и Швейцария, както и в Северна Италия.

За съжаление, климатичните условия в по-голямата част от Русия са много различни от метеорологичните условия в Южна Европа, поради което е най-вероятно да не бъде възможно да се отглежда трюфел от мицел в района на Москва, използвайки метода, описан по-горе. Това ще стане под различни форми, включително и чрез уебстраницата, която подготвяме на няколко езика, а също и чрез националния Център за насърчаване на износа. 6) Друга стопанска дейност, която не е забранена от закона и може да бъде определена като свързана, финансово подкрепяща основния предмет на дейност на Асоциацията и способстваща за постигане на нейните цели. Към момента няма информация дали някой от назначените работници са извършвали реална дейност по бране на гъби. Установено е още , след извършена спарвка в НАП , че към момента на насрещната проверка , за 93 лица, за които са подадени декларации от „ГРГ Експорт” ЕООД в НАП е прието , че не подлежат на осигуряване и нямат качеството на „осигурено лице „ по смисъла на параграф 1 т.3 от ДР на КСО.

Измивайте ги винаги непосредствено преди употреба, след което ги подсушете и едва тогава пристъпете към кулинарна обработка. Измиването им е виЦарят на черните трюфелиги непосредствено преди употреба, след което се подсушават и едва тогава се обработват. Неговата сърцевина остава светла, дори след като узрее. След като узреят стават по-тъмни. За съжаление голяма част от българския трюфел се препродава като италиански или френски. Поставени в съд с ориз губят част от влагата и аромата си, но това е също добър метод на съхранение – приготвяте ястия с трюфелно ароматизиран ориз и запазвате сравнително добре ценната гъба. Съхранение на трюфели: Според вида и сезона, както и начина на съхранение свежи трюфели в добро състояние могат да се запазят около месец. При правилно съхранение може да ги запазите до 1 месец. При разрез тези вдлъбнатини му придават бъбрековидна форма. Придайте по-гладка форма с ръцете си. Ивайло Пенев разказва пред Свободна Европа за ловуването си край Силистра с двете си кучета, братята Диабло и Дино. Разпространен е в по-топлите части на Европа и се среща по-често от черния трюфел. Бял трюфел /Tuber magnatum/ – това е най-редкият трюфел и съответно и най-цененият. След това сложи в хладилника, без да покриваш, за около 1 час, докато сместа стегне.

Всички тези документи неоснователно не са кредитирани от ответника с доводите, че протоколите не са били предоставени по време на равизията и , че представляват частни свидетелстващи документ без доставерна дата, поради което нямат никаква доказателствена сила. Трюфелите представляват грудковидни подземни гъби, които нямат стебло и корен. Предвид това е прието , че те нямат достоверна дата и не доказват удостоверените в тях обстоятелства, изгодни за жалбоподателя. Той заяви, че са просто познати. Пойнтерите пък – лоялни и доста енергични, от край време са познати на хората със опита си в лова на зайци или птици. Ароматът и вкусът му са малко по-силни, но все пак са доста приятни. Ако все ви попаднат безценните свежи трюфели, много е важно как ги съхранявате. За да не се нарушава процесът на узряване, е важно тези места да се поръсват с пресечен пясък. За 6 месеца заявили оборот от 50 милиона лева, от който ДДС-то е 12 млн. За шест месеца „кухите” фирми направили оборот, за който дължимият ДДС е 12 млн. За шест месеца стойността им е 50 млн. За разрешенията за събиране на деликатеса ще се плащат такси, определени от земеделския министър. За да направите това, трябва да изберете подходящо място, да закупите мицел и правилно да се грижите за насажденията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *