Posted on Leave a comment

И през цялото това време площта

По първоначална информация двама мъже са се скарали заради трюфели. От бранша настояват още да се разреши изкупуването на пресни трюфели с мобилни пунктове, а не само със стационарни. Според Димитър Димитров от Варна – председател на националната асоциация “Български трюфел”, има много проблеми в сектора със събирането и изкупуването на трюфели. В България има голямо бъдеще за култивирането на трюфели и изграждане на плантации, каза за БТА Димитър Димитров, председател на Асоциация “Български трюфел”. Цяла глава в проекта на Закон за трюфелите е посветена на култивирането на ценната гъба. У нас пазарът на деликатесната гъба не е развит и събраното се изнася основно на запад. У нас точна статистика не се води, но годишно страната ни изнася между 100 и 200 тона от най-масовия вид. 1% от общото количество се продава у нас. Още от древни времена е познат и като афродизиак. Вкусът на трюфелите е наситен и ароматичен и са ценени в кулинарията като изключителен деликатес. Мит е, че трюфелите се търсят с прасета, така е било навремето, допълни експертът. Причината е, че бизнесът е доста доходоносен, а в Северна България трюфелджиите са прекалено много. Централна и Южна Европа, има го в България. Централна Италия, Южна Франция, Румъния, Хърватска и България.

Това е най-разпространеният трюфел в България, Италия, Сърбия, Румъния и др. Най-класически са бърканите яйца с трюфел. Българският трюфел е на челни места в света по качество. Най-ценният трюфел в света е Tuber Magnatum Pico. ХАРАКТЕРИЗИРА СЕ С ЛЕК ЧЕСНОВ АРОМАТ, ПОДОБЕН НА АРОМАТА НА БЕЛИЯ ТРЮФЕЛ(TUBER MAGNATUM PICO).ПРИ ОСТАНАЛИТЕ ВИДОВЕ ТРЮФЕЛИ, ИЗПОЛЗВАНИ В КУЛИНАРИЯТА, СЕ ПОЯВЯВАТ В ПО-МАЛКА ИЛИ ПО-ГОЛЯМА СТЕПЕН ИЗВЕСТНИ НЕДОСТАТЪЦИ НАРЕД С ОСНОВНИТЕ ИМ ДОБРИ ВКУСОВИ КАЧЕСТВА. Пастата с аромат на Tuber Magnatum Pico също е в много ограничени количества. Наличен е в България само през зимните месеци, плододава на по-голяма дълбочина от летните видове трюфели и се намира в изключително малки количества. Голям проблем напоследък обаче се оказват търговците, които са алчни за много пари и започват да изкопават трюфелите още през април срещу високи изкупни цени. Заедно с последния започва да зрее и белият скъп трюфел, който миналата година достигна много високи цени за килограм от порядъка на 5000 евро на едро. Аматьори изравяли дори зелените и неузрели трюфели, които само сваляли качеството на българската продукция.

Commercial Kitchen v1 И следвайки тази максима имаме удоволствието да Ви представим най-добрите и качествени трюфели, трюфел продукти както и диворастящи гъби (манатарки, пачи крак и др), хайвер(хайвер от есетра, хайвер от белуга които ще разтърсят Вашия вкус и ще Ви провокират да откриете и вкусите нови аромати и съставки. Консултантска дейност; външна и вътрешна търговска дейност както на територията на Европейски съюз така и извън него със стоки за потребление, суровини, материали, машини, съоръжения, гъби, трюфели и др.стоки, изкупуване, преработка и продажба на трюфели и други диворастящи гъби, импорт, експорт и реекспорт, лизингови сделки, представителство, посредничество, комисионерство на местни и чуждестранни лица; вътрешен и международен транспорт, спедиторска дейност, маркетинг, мениджмънт, издателска и рекламна дейност; вътрешен и международен туризъм, туристическа и туроператорска дейност, хотелиерство и ресторантьорство; покупка, строителство и продажба на недвижими имоти; външнотърговско представителство; месопреработвателна дейност, както и всички стопански дейности незабранени от закона или които не са от предмета на дейност на дружеството и са в особен лицензионен или регистрационен режим, но ще бъдат упражнявани след издаване на надлежните разрешителни за това.

Държим на качеството изключително, за да Ви поднесем трюфели и диворастящи гъби на които можете да се доверите и насладите. Чантите са с форма на торба, със сферични спори и тъпи шипове. Така че разгледайте нашата гама, със сигурност ще намерите това, което търсите. Използвайки сайта, Вие се съгласявате с нашата политика на поверителност. Историята на създаването на нашата ферма за лов на трюфели започва още преди години, когато създадохме марката Thracian Truffles и всички гастрономически шедьоври с трюфели, които произвеждаме. От около три години фирмата организира гурме и приключенски тур за лов на трюфели, който привлича много туристи – българи и чужденци. Задължение на търговците е да си водят дневник, а крайните купувачи да пазят превозните билети, с които са им доставени трюфелите, цели три години. Небивала сензация разтърсва България в средата на 60-те години на миналия век. По думите му няма официална информация колко души в България се занимават с добив на трюфел. Пулпата на плододаващото тяло е червеникава, след узряването става виолетово-черна. Преминете към заравяне на тези предмети под земята и възнаградете кучето си след като ги намери успешно. В началото се появяват в по-ниските полета, а след това се откриват в по-високите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *