Posted on Leave a comment

Getrufline трюфел – естествен път към здравето!

Free PSD world chocolate day landing page template В България са изпълнени всички климатични условия и отговорът на въпроса дали тук могат да се намерят трюфели е категорично “Да!” И трите вида трюфели, общо четири кулинарни разновидности, могат да бъдат открити в нашата страна, особено покрай реките. Къде в България има трюфели? Но да се върнем на рентабилността на този почти екзотичен за България бизнес. Българските трюфели са почти непознати извън страната и дори много местни жители никога не са чували за нерегламентираната индустрия, която се развива в българските гори. От няколко години в нашата страна развива дейност фирма “Кипро Ко” със седалище в гр. Плащането на членския внос се удостоверява чрез издаване на документ от Асоциацията в съответствие със счетоводната политика на Асоциацията. Цената му стартира от около 200 евро за килограм. 2. Оставете ги за около 3 минути, за да почне шоколадът да се топи. В Испания е много трудно да ги отглеждате, тъй като за отглеждането му трябва да се дадат редица благоприятни фактори. Прави се през септември като целта му е колкото може повече хора да разберат, че у нас има трюфели и отглеждането им е с голяма перспектива. Когато трюфелното находище е създадено върху възрастни дървета, то те трябва да се окастрят по време на вегетационния им покой.

картинки : ночь, милая, Пища, Размышления, Темнота, Гурман, Десерт, Бренд, специальность, Калории, какао, Сахар, Питание, Сладость, Шоколадщик, Кондитерские изделия, Макросъемка, Откусывать, трюфель, темный шоколад, Тонкий шоколад, Конферансье ... Смята се, че хората, които се занимават с това у нас са около 10 хил., но броят им не е постоянен, защото някои се отказват, когато цената им намалява в световен мащаб. От 10 дка плантаторите ще получат около 1 т трюфели. Но освен да изнася диворастящи трюфели, от следващата есен предприемчивият бизнесмен от Угърчин ще прави плантация от 30 дка с черен трюфел. За своята плантация от 30 дка Цветозар е изчислил, че трябва да засади около 1500 дръвчета и съответно ще вложи 40-50 хил. Растението-гостоприемник от своя страна доставя на трюфела органичните вещества – захари и органични киселини, които синтезира. Наричат трюфела храна на боговете. При започване на производството на трюфели трябва да се подхожда много внимателно, да се имат предвид биологическите изисквания на трюфела. Те всъщност формират връзка с корените на определени дървета, където трюфелите дават на дърветата това, от което се нуждаят, и от своя страна, корените на дърветата помагат на трюфелите да растат.

Ако сте в естествена среда, пазете трюфелите си от диви свине или други хищници, които могат да ги открият на голямо разстояние. Вкарват колите си колкото се може по-навътре в гората и ги маскират, за да не се забелязват отдалеч. Първата година сме планирали 25 хиляди дръвчета за продажба, уточнява предприемчивият бизнесмен. В Европа някои фермери засаждат около 100 дървета на четири хиляди квадратни метра за да се предотврати разпространението на болестта. Максималните резултати ще получите след около 7 години. Въпреки това, ако почвата има нисък баланс на рН, ще трябва да добавите много вар на полето за броени години. Накрая и след пет или осем години ще дойде време за събиране на трюфелите. Трюфелите се увеличават по размер през лятото, така че този период е критичен за правилното му развитие. Повишаването на температурата през лятото, при положение че почвата е предпазена от прегряване и е осигурена циркулация на въздуха в нея, не е опасно. Те се консумират от човека от дълбока древност. Пулпът отначало е сив или червено-кафяв, след това се превръща в черно-лилав, мраморният модел е ясно видим на среза.

Външната обвивка е жълто-червена или жълто-кафява, кадифена, плътно прикрепена към пулпата. 2 ° С в стъклен буркан или плътно затворен съд. Нищо чудно, че на латински името звучи като “terrae tuber”, или “глинен конус”. Тези са Tuber magnatum или Пиемонтски бял трюфел, на Tuber melanosporum или черен трюфел, на Tuber brumale или зимен трюфел и на Tuber aestivum или летен трюфел. Тези ценни гъби са оценени от всички видове култури още от времето на гръцките философи и са били консумирани заради изискания си вкус и заради ревитализиращия и афродизиак ефект. Тези количества ни правят един от основните износители на трюфели в света. Това се отнася до най-разпространения черен летен трюфел, докато белия трюфел, който се търси от шикозни ресторанти в цяла Европа и Русия, може да стигне до цена от 5 000 EUR за килограм. Потвърдена информация за намерени количества трюфели има за гористи местности на запад над село Каленик ( в цялата бивша военна зона). Въоръжени с мотики и с други инструменти разкопават цялата гора, нарушавайки кореновата система на дърветата”, каза още микологът. След това има други фермери, които засаждат до 1.000 дървета на декар, за да насърчат разпространението на гъбички, които в крайна сметка дават трюфели. Сервираме в чиния, която е добре да е тъмен цвят, за да контрастира с белия ориз и да предизвикаме наслада на окото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *