Posted on Leave a comment

Indulge In The Finest Truffles – Explore Our Exquisite Collection

Мрежа на готовите, в постройка и трасирани държавни и общински ш… Ако сместа изсъхне леко, тогава почвата не е подходяща за трюфели – необходимо е да се повиши алкалното ниво в нея. Ако все ви попаднат безценните свежи трюфели, много е важно как ги съхранявате. А все по-често се стига и до саморазправа между събирачите. Трюфел (от лат. Tuber) – се отнася до рода на marsupials. Намира се през есента и началото на зимата под дъб и леска. И през цялото това време сайтът, засят с мицел, не трябва да се тъпче. След това тези фиданки растат около 2 г. Тези подземни гъби нямат нито корен, нито стъбло, но успешно растат около корените на дърветата. Само за няколко години трюфелите, които растат тук, започват да се продават по целия свят. Днес в България и в останалия свят трюфели се търсят така, както се е търсело злато в Клондайк. Най-добри находища са известни в Предбалкана – както в Източната му част, така и Западната.

И следвайки тази максима имаме удоволствието да Ви представим най-добрите и качествени трюфели, трюфел продукти както и диворастящи гъби (манатарки, пачи крак и др), хайвер(хайвер от есетра, хайвер от белуга които ще разтърсят Вашия вкус и ще Ви провокират да откриете и вкусите нови аромати и съставки. Добре дошли в нашия онлайн магазин за трюфели, диворастящи гъби и хайвер, място за хора с вкус към живота! Има силен аромат и леко чеснов вкус. Първоначално има лек и приятен аромат, който по-късно става по-блудкав и чеснов. Изискване на инструмента, с който се вади, в зависимост от вида трюфел. Историята разказва, че знаменитият Авицена е препоръчвал трюфели като силен афодизиак, който повишава чувствителността при мъжа и жената. Успешно земеделие се прави с наука и именно на това залагат италианските предприемачи, които предлагат у нас и в северната ни съседка отвъд Дунава пълно съдействие при развитието на този бизнес, включително при търговска реализация на продукцията. Изключително сполучлив метод е бързото приготвяне на пастети с трюфели, зехтин и майонеза или просто консервиране в горещ зехтин и запечатване в буркан. Tuber Magnatum Pico и Tuber melanosporum не понасят минимални температури близки или по-ниски от 10°C за повече от 5 последователни дни.

Наличен е в България само през зимните месеци, плододава на по-голяма дълбочина от летните видове трюфели и се намира в изключително малки количества. На благотворителен търг в Лондон през 2006 година, трюфел е тегло от 1.2 кг е продаден за изумителната цена от 100 000 евро, но след това трюфел, намерен край Пиза бе продаден за още по-умопомрачаващите 150 000 евро. Безспорно улеснение е фактът, че дръвчетата, заразени с мицела на трюфел, не изискват сложна и скъпа грижа. Сиво-бял трюфел /Tuber maculatum Vitt./ – притежава по-ниска цена от белия трюфел, но младите екземпляри изключително приличат на белите си събратя и много често се бъркат с тях. Теренът за трюфелна плантация е най-подходящ върху карстови почви с рН-ниво минимум 7-7,8 за някои от видовете трюфели и 7,9-8, примерно белите трюфели M.pico. Затова и когато бяха открити край Трън трите тела на обгорените “ловци на трюфели”, една от версията бе, че смъртта им може да е предизвикана от конкуренти.

Затова изходът е да се създават плантации с култивирани трюфели”, посочва Георги Георгиев. Как се отглеждат гъби с трюфел е описано на тази страница. Чл.2. Седалището на Асоциацията е в с. 5) Да участват, като представители на Асоциацията в национални, местни и международни мероприятия, организирани от/чрез Асоциацията. Чл.19. Членовете на Асоциацията са задължени да направят първоначална членска вноска, в размер, определен с решение на Общото събрание. Лошото е, че в момента поради липса на такъв закон, българите, които се занимават с култивиране на трюфели, не могат да бъдат регистрирани като земеделски производители, което им пречи да участват в различни проекти. Причината е, че бизнесът е доста доходоносен, а в Северна България трюфелджиите са прекалено много. Има няколко фирми, които изкупуват гъби, те са на различни адреси, предимно в Източна България. Консумацията на трюфели винаги е била символ на изтънченост и богатство. Трюфелите се превърнали в символ на благосъстоянието и лукса. Те са по-ценни от злато, символ на лукс и изобилие. В горите на България хиляди ловци на трюфели заедно с техните кучета снабдяват западния пазар с луксозните гъби. Много хора у нас се ориентират към закупуването на кучета за трюфели, защото смятат, че това може да е една добра инвестиция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *