Posted on Leave a comment

Рецепти за вкусни ястия с трюфели

Но те също притежават необходимите заложби за надушването на трюфели. Искаме гори с наличието на находища на трюфел в тях да не се отдават на концесия и ако са отдадени вече за друг вид дейност, Tuber Macrosporum примерно както за пчелин, това да не спъва търсачите на трюфели да влизат в тези гори. Тази битка с винопроизводителите не е първото или единственото предизвикателство пред древната практика в Пиемонт, една от основните области, където се намира трюфелът Алба. Балканските трюфели понякога се представят лъжливо като произхождащи от северноиталианския регион Пиемонт, където деликатесът се продава на високи цени. Сгответе на среден огън за около 15 минути, до пълно изпарение на водата. Смята се, че хората, които се занимават с това у нас са около 15 хил. Размерът е около 9 см в диаметър. За целта изкопайте мицел на дълбочина 10-15 см и го поставете до дърветата. З аради все по-ниската изкупна цена на тютюна екзотични култури заменят тютюнопроизводството.

Отглеждането на трюфели в плантация от овощни дървета е все още недостатъчно проучена възможност. Все още пазара на трюфели е с малка конкуренция в България. Всъщност по тази тема пръв от всички медии писа „Екип 7″, още през 2009 година. Трюфелите показват голямо разнообразие от терени, в които могат да се развиват, но всички те споделят някои общи точки. Точните местонахождения на трюфелите се пазят в тайна, така че когато двама ловци се срещнат, те могат да се пошегуват за неуспешното си търсене, а не да се похвалят с богат улов. Без добър дренаж почвата ще се образува локви от напояване или дъжд и гъбичките няма да растат, тъй като се нуждаят от влага, но не и от локви. Климат. Желателно е да се съобразите с климата не толкова за трюфела, колкото за дървото (дъб или лещник). Ако сместа изсъхне леко, тогава почвата не е подходяща за трюфели – необходимо е да се повиши алкалното ниво в нея.

2. Дръпнете сметаната от котлона и добавете маслото към нея. 4. Когато масата заври, намалете котлона до минимум. По-рядко се открива белият трюфел, който от време на време доближава до галактически цени на международните пазари и може да донесе огромни облаги на така наречен ловци на трюфели. Това явление се обяснява с извличането от мицела на водата и минералните вещества от почвата, а така също с отделянето на антибиотици, които потискат тревната растителност. По думите му така стават лесна плячка за „бракониерите”, които буквално изкореняват вековни дървета само и само да открият семейство от ценните гъби. Регионът се нарича така заради продълговатите си хълмове, оформени един до друг по такъв начин, че се създават дълбоки долини. Това е един от наи-взискателните трюфели: Предпочита песъчливи почви, може да се намери и в глинести. За засаждането на един декар са необходими 50 – 60 дръвчета, а цената им е 20 – 25 лв. Ако изкупуването, търговията и превозът на цената гъба се правят нелегално, санкциите са малко по-солени – между 3000 и 5 000 лв. Той обаче беше надминат от един-единствен 1,5-килограмов трюфел, намерен близо до град Бреша, Пиза, който беше продаден за 150 000 евро в Макао. Дейностите в проекта предвижда микоризиране на фиданки и сливови овошки основно с черен летен трюфел, който е най-разпространеният у нас с комерсиално значение.

Необходими продукти: 3 яйца, 50 грама масло, черен трюфел, щипка сол. Необходими продукти: 4 яйца, 100 грама черен трюфел (трюфелов сос), 4 с.л. Необходими продукти: 6 яйца, щипка сол, черен пипер, зехтин, 3 с.л. 4-6 броя сушени домати, 6 с.л. 4. Сервирайте поднос с купата със сместа за трюфели, бутилка Vin Santo, купичка със смлени ядки – бадеми, лешници, черен летен трюфел орехи, купичка с 3 с.л. Сервирайте яйцата с настърган трюфел. Цветът на този трюфел варира от бяло-жълт до кафяво-сив. Бялата разновидност на натуралнзамразени черни и бели трюфелия продукт се отличава с изключително интензивен земен и мускусен аромат. Подземната гъба, незаменима с неповторимия си аромат, се добива в дивата природа по специфичен и трудоемък начин. Консорциумът за защита на Бароло и Барбареско (асоциация на производителите на емблематичните червени вина) предложи разширяване на лозята в тези по-сенчести райони като начин за справяне с „климатичните условия и ефекта, който имат”. ДДС. От значение за размера на вложените средства зависи и от начина на поливане – естествен източник или поливна система. Микоризирането на фиданки има два начина: от семе или от издънка на дървото. Бяло злато: Литият е ключов за зеления преход, но на каква цена? Черните трюфели могат да се консумират сурови, но най-вкусните ястия се получават, когато бъдат сготвени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *