Posted on Leave a comment

Угърчин – столицата на трюфелите

Отглеждане и изкупуване. ღ Ферма за трюфели. Френските сладкари остават законодатели за модата и вкуса на шоколадовите трюфели и днес, когато тези деликатесни сладкарски изделия се произвеждат в повече от 20 страни по света. Наша основна цел е да доставим на нашите клиенти, висококачествени пресни и ароматни черни и бели трюфели. Ето защо днес искам да споделя с вас тази рецепта за шоколадови бонбони o кокосови и бели шоколадови трюфели. Вкусни кокосови шоколади, за да се насладите на Коледа или друг специален повод. Френският трюфел се прави от прясна сметата и шоколад, след това се овалва в какао или смлени орехи. Проверка на почвата. Проверете почвата с 10 % разтвор на солна киселина като капнете една-две капки върху почвата; първо на повърхностния слой, а след това и на 15 до 20 см. 4. От охладената смес оформете топчета с диаметър около 2,5 см. • Брашното и нишестето се пресяват и се прибавят внимателно към жълтъчната смес. Европейският трюфел се произвежда на основата на сироп и смес от какао на прах, сухо мляко, мазнини и подобрители за създаване на маслена емулсия. Легендите за събирачите на трюфели са многобройни и често се разказват от самите тях.Носят се слухове за древни карти и календари, изписани от прочути майстори на трюфели, в които са отбелязани местата, където са открити, и датите на появата им.

Girl Writing with Left Hand Illustration essay girl hand illustration left letter paper student vector write Две психеделични вещества се използват най-често за микродозиране: LSD (диетиламид на лизергиновата киселина) и псилоцибин, психоактивното вещество, което се съдържа в определени видове гъби, често наричани магически гъби. В ганаша често се прибавят различни вкусови добавки, включително и алкохолни напитки – коняк, ром, ликьор. Това означава, че за да се разчита на плодова продукция от лешник от определен сорт, използваният за заразяване посадъчен материал трябва да е сертифициран микроразмножен. Това време е достатъчно, за да се запечата месото отвън, а вътрешността остава розова и много крехка. Не трябва да се слага наведнъж, защото може да изгори шоколада. Не е тайна, че шоколадовите трюфели са едни от най-фините и изтънчени шоколадови десерти, традиционно създавани от шоколадов ганаш (крем от разтопен шоколад и затоплена сметана), към който могат да бъдат добавени различни есенции, карамел, маршмелоу, нуга крем, ликьор, плодове, шоколадов чипс или люспи, ядки и др., глазура и какао на прах. Разбъркайте добре с помощта на лъжица или шпатула. Шоколадовите трюфели радват човешките сетива още от средата на ХІХ век. Ще се забавлявате да ги приготвяте и ще ви харесва да ги ядете още повече. Шоколадови трюфели с ром – Това е рецепта с алкохол, така че в този случай е по-добре децата да не ги приемат.

Това е най-доброто време за приготвяне на сладкиши с най-много малки от къщата. Така ще могат да се санкционират и недобросъвестните събирачи на трюфели, които унищожават находищата. Към него се прибавят сметаната и прясното мляко, хомогенизира се чрез разбъркване с дървена лъжица. Разбитите яйца сложете в тиган и като започнат да стягат, добавете сметаната. Разтопете тъмния и млечния шоколад за покритие в отделни купи, като използвате предпочитания от вас метод (в микровълнова фурна или разтопяване на водна баня). Избрал им яйцевидна форма, с шоколадова глазура и сърцевина от тъмен или млечен шоколад, разбъркан със сметана или кокосово масло. Вместо в шоколадова глазура се овалва в настъргани сурови ядки или какао на прах. Поставят се в хартиени кошнички или тарелка от кутия шоколадови бонбони, и се изчаква да се стегне кувертюра. Оставете да престои за минута, за да омекне шоколадът, след това разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане гладка и лъскава. Повторете толкова пъти, колкото е необходимо, докато шоколадът се разтопи напълно. • Жълтъците се смесват с останалата захар и се разбиват на крем, докато не побелее сместа.

• Накрая се прибавят и белтъците (на 3 пъти) и се разбиват внимателно. • Белтъците се разбиват с 1/3 ч. Добива се трудно, благодарение на специално обучени прасета или кучета, които долавят аромата на подземните гъби. Накълцайте бисквитките за вафли на ръка или с помощта на чопър. СЪДЪТ ПРИСТЪПИ към разпит на свидетеля К. Втората вариация за историята на шоколадовия трюфел ни отвежда към търговеца на шоколад Луи Дюфур от град Шамбери, Франция. Известността на шоколадовия трюфел обаче се дължи на един от най-дългогодишните и славни сладкарски магазини в Лондон – Prestat. Съществува огромно количество разновидности на шоколадовия трюфел. Кувертюрът се разтопява на водна баня. Просто тази партида 1300, аз си държах този номер да си стои за мен, да се отчетат моите продажби. Ако обичате Шоколади Рафаело, опитайте тази рецепта, защото тя със сигурност ви напомня за тях. Според една от тях шоколадовият трюфел е създаден по човешка грешка/небрежност (като сиренето горгонзола, например).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *